Nieuws

Winter! "Choco treatment" bij Schoonheidssalon Beau Belle

Chocolade op je huid? Ja echt, het kan!

De heerlijke geur van chocolade zorgt bij velen direct voor een relaxt en en gelukzalig gevoel!

Klik op de flyer voor meer informatie

Gi Ga glitter!

Voor elk seizoen is er wel een bepaalde make-up trend. Zo was vorig jaar matte make-up helemaal de trend, maar dat is nu helemaal verleden tijd! Leg de liquid lipsticks, de matte oogschaduw en de matterende poeders maar opzij, want het is tijd voor een glitterend najaar! Wij krijgen nooit genoeg van glitters. Daarom zijn we blij dat we dit gewoon weer mee mogen nemen in het nieuwe seizoen. Wat dacht je van glitterlippen? Op de catwalk bracht Giambattista Valli de glitter look naar een hoger niveau door complete gezichten te voorzien van glitters. Dat is misschien iets teveel van het goede, maar wat dacht je van een glitter eyeliner of een glitter oogschaduw? Dat is ietwat subtieler, maar je doet toch nog mee aan de trend.
Zeep!

Zeep lekker schoon toch? Door het gebruik van zeep ruik je lekker fris en krijg je een schoon gevoel, maar is het gebruik van zeep wel zo goed voor je?

Door het gebruik van zeep wordt de vetlaag die normaliter op de huid ligt verwijderd, waardoor de huid minder soepel wordt en ook uitdroogt. Daarnaast leven op onze huid ook bacteriën. Het fijne is dat zeep de schadelijke bacteriën op je huid doodt, maar helaas ook de huidflora (goede huidbacteriën) die je huid beschermen tegen indringers van buitenaf. Mede hierdoor wordt de huid dus sneller vatbaar voor bacteriële infecties. Dit wordt vaak veroorzaakt doordat de pH-waarde van de zeep niet de goede waarde heeft en dus te veel bacteriën doodt.

Zeep is dus niet goed voor je huid. Het goedje reinigt wel, maar tast tevens de natuurlijke beschermlaag van je handen en gezicht aan. Zeep is een uitstekend middel om van alles mee schoon te maken, maar niet geschikt om je huid mee te reinigen!

Schoonheidssalon Beau Belle heeft de cleansing foam in haar assortiment, die geen nadelige invloed heeft op de pH-waarde van de huid.

Deze cleansing foam is een licht schuimende cleanser op natuurlijke basis. U kunt het beste de emulsie met lauw warm water en met de handen aanbrengen tot de emulsie op schuimt. Daarna kunt u de emulsie verwijderen met natte sponsjes en nabehandelen met een lotion. Deze cleansing foam is geschikt voor de normale huid.
Nooit meer slapen met make-up op!

Ga jij ook wel eens slapen zonder je make-up er af te halen? Of haal je gewoon nooit je make-up er af voor je gaat slapen? Na deze feiten over slapen met make-up zul je vast gaan overwegen om toch maar elke avond alles van je gezicht af te halen.

Foundation

Foundation wordt meestal dik aangebracht op andere verzorgingsproducten zoals een dagcrème. Deze laag wordt blootgesteld aan natuurlijke processen van de huid, maar ook aan bacteriën en milieuverontreinigende stoffen. Dit kan de microcirculatie tegengaan, dat de huid helpt te vernieuwen. Dit kan vervolgens resulteren in de afbraak van collageen, dat weer kan leiden tot rimpels en verstopte poriën, wat weer kan leiden tot acne. Misschien toch maar je foundation er af halen?

Lippenstift

Slapen met gekleurde lippen kan je lippen droog maken. Verwijder daarom altijd de lipstift op je mond voor het slapen. Bij droge lippen kunt u lippenbalsem op doen. Doe dit niet standaard, want dat is ook weer niet goed.

Mascara

Mocht jij gaan voor een ‘slept-in look’, stop dan meteen. Mascara verstopt de follikels en zorgen voor irritatie op de huid. De zwelling die vervolgens op kan treden, kan leiden tot blefaritis (een ontsteking aan je oogleden) en conjunctivitis (een ontsteking van het bindvlies van het oog). Als dat nog niet vervelend genoeg is; slapen met mascara kunnen je wimpers broos maken.

Webecos heeft voor ieder huidtype een geschikt reinigingsproduct voor het gezicht zoals een cleansingssmilk, azulen cleansing oil, sponge face cleanser en een cleansingfoam.

Voor het verwijderen van de oogmake up heeft webecos de gentle eye make up remover in haar assortiment.   


Zomertreatment bij Schoonheidssalon Beau Belle

De productlijn van Webecos is uitgebreid met een drietal nieuwe producten.

Hiermee kan schoonheidssalon Beau Belle een volledige gezichtsbehandeling geven op basis van een repair complex!    Deze lijn is zeer geschikt om de huid voor de zomermaanden te behandelen om UV-beschadiging te voorkomen of te verminderen.

Klik op de flyer voor meer informatieZomer

Blootstelling aan zon, wind, hitte, water en airco maakt de huid in de zomer dorstig. Tijdens de zomermaanden zal schoonheidssalon Beau Belle behandelingen aanbieden die gericht zijn op de vochtbalans van de huid.

Vochtregulerende maskers verhogen de hydratatie van de huid, dit zal zichtbaar en voelbaar zijn. Naast een uitgebreide gezichtsbehandeling zorgt een goede moisturizer (bijvoorbeeld de Hyfac cream van ) voor thuis dat de vochtbalans optimaal blijft.

Schoonheidsfoutjes …

Gelukkig,  we hoeven niet meer naar (onhaalbare) perfectie te streven. “Naturel met imperfectie” is de nieuwe trend. Een natuurlijke uitstraling dus, waarbij er best wat kleine schoonheidsfoutjes zichtbaar mogen zijn. De basis voor deze look is een frisse huid die weinig make-up nodig heeft. Na een intensieve peeling tijdens de gezichtsbehandeling krijgt de huid precies die stralende glow!

In de verf …

Een van de meest uitgevoerde behandeling vlak voor de zomervakantie is het verven van wimpers en wenkbrauwen. Vooral voor vrouwen met lichte wimpers is het een uitkomst. De voordelen van geverfde wimpers en/of wenkbrauwen op een rijtje:

• Je hoeft niet elke dag met mascara en wenkbrauwpotlood in de weer

• Geen “blote-billen” gezicht op het strand

• Geen risico op uitlopen of vegen bij zwemmen of transpireren

Acne in de zomer…

Dat je in de zomer minder last hebt van acne is een fabeltje. De zon droogt weliswaar uit, maar stimuleert daardoor ook de talgproductie. Met een bruin kleurtje kan acne wel minder opvallen. De afwezigheid van stress tijdens de vakantieperiode kan ook een positieve invloed hebben op de conditie van de acnehuid.

Heeft u een vette of acnehuid dan adviseert schoonheidssalon Beau Belle een olievrije moisturizer met SPF.

Iedere huid heeft de juiste zonbescherming nodig. Vergeet niet zonder zonnebrand de zon in te gaan! Webecos heeft een uitgebreide zonnecosmetica. Goed insmeren met de juiste zonnebrand crème is een investering in een mooie stralende huid!


Wintermaanden

In de wintermaanden als het buiten ijskoud is, wil je na thuiskomst het liefst onder de hete douche springen om een beetje warm te worden. Het is beter om dit niet te doen, omdat het funest is voor je huid! Als mensen last hebben van een droge huid, kan het zijn dat ze te vaak en te lang douchen. Het advies is dan: de helft minder vaak en de helft minder lang te douchen. Warm water lost de vetten in het hoornlaagje op. Als het vetlaagje weg is en de huid warm wordt, kan er heel veel vocht verdampen. Dat merk je ook; de huid jeukt en prikkelt, veroorzaakt door allemaal kleine barstjes die in de huid springen. Douche je vaak, dan kan het vetlaagje tussen het douchen door niet meer voldoende herstellen.”

Het advies is om het  aanpassen van de douchegewoonten en de huid goed te verzorgen. Tijdens of direct na het douchen je vetlaagje aanvullen, is het beste. De voorkeur gaat uit naar het gebruik van parfumvrije producten. Ook als je geen allergie hebt. Die kun je immers op termijn wel ontwikkelen en als je eenmaal een parfumallergie hebt, kom je er vrijwel niet meer vanaf. Gebruik gedurende de wintermaanden daarom verzorgende, hydraterende, herstellende en parfumvrije producten zoals de producten van webecos.


Reinigingsdoekjes

Denk je goed bezig te zijn door 's avonds je make-up eraf te halen met een reinigingsdoekje, blijkt die manier helemaal niet goed te zijn voor je huid. Dermatologen waarschuwen: de doekjes doen meer kwaad dan goed.

Wat is er aan de hand met die reinigingsdoekjes waarmee vrouwen in een veeg hun make-up verwijderen? "Je kunt je allergisch smeren", vertelt een dermatoloog van de Nederlandse Vereniging van Dermatologie. De vereniging ziet een duidelijke toename van het aantal mensen met eczeemklachten, ontstaan door de doekjes.

Daarnaast duwen de doekjes ook een groot deel van de make-up in de huid, in plaats van het eraf te halen.


Jeuk

Jeuk rond de ogen, op het gezicht en vervelende uitslag: het zijn allerlei kwaaltjes die kunnen optreden door dagelijks gebruik van de doekjes. De grote boosdoener: conserveringsmiddelen.

Dat die doekjes bomvol conserveringsmiddelen zitten heeft een reden, weet de dermatoloog. "De doekjes ruiken lekker. Dat komt door de parfum die er in zit. En hoe denk je dat het komt dat de doekjes zo lekker vochtig blijven? Ook dat is vanwege conserveringsmiddelen."

Hoe moet het dan wel? Het is belangrijk dat de make-up aan het eind van de dag verwijderd wordt.

Een aantal tips van schoonheidssalon Beau Belle:

Gebruik voor het reinigen van uw gezichtshuid de azulen cleansing oil of cleansing creme voor de gevoelige huid. Een cleansing foam of gel voor de normale tot vette huid. Of de cleansingmilk van webecos die voor ieder huidtype geschikt is.

Breng deze reinigingsproducten rijkelijk aan met uw handen (de oil, foam en gel even "opschuimen” met wat water) en verwijder deze daarna met een vochtig watje. Reinig de huid altijd na met een op de huid afgestemde gezichtslotion. De azulen lotion voor de gevoelige huid, de blossom lotion voor de normale tot droge huid en de gentian lotion van webecos voor de normale tot vette huid.