Peelings

Door de huid te peelen  verwijdert u de dode huidcellen die op de huid aanwezig zijn. Zeker in de winter wanneer u soms last heeft van een droge huid, kunt u door een peeling weer een zachte en glanzende huid krijgen.

Door regelmatig de huid te peelen heeft u minder last van onzuiverheden, omdat u door het peelen de poriën opent en reinigt. Daarnaast maakt de huid ook sneller nieuwe huidcellen aan, waardoor de huid zich vaker vernieuwt.  

Na het reinigen van de huid neemt de huid makkelijker actieve werkstoffen op uit het product dat daarna op de huid wordt aangebracht. Hierdoor wordt de huid goed gehydrateerd en soepel.

Peelings zijn ook goed voor de doorbloeding van de huid, door te peelen verbeterd de kleur van de huid. Zo behoudt u een frisse en stralende huid!

Schoonheidssalon Beau Belle biedt drie soorten peelings aan voor in de salon en thuisgebruik.

De Gentle Peel, Soft Peeling en de Refined Pearl Exfoliator.    

  

De Gentle Peeling

Gentle Peel is een rubbende gezichtscrème peeling op basis van een neutraal en zacht rubbelmedium. Gentle peel reinigt de huid en verwijdert dode huidcellen. Deze crème is geschikt voor ieder huidtype.

De werkwijze: de crème dun aanbrengen en enkele minuten laten indrogen; daarna met de vingertoppen rubben tot fijne korreltjes ontstaan. Van dit product wordt de huid glad en zacht.


 

Soft Peeling 

Deze peeling onderscheid zich van andere peelings vanwege het verschil in fijnheidsgraad van de peelende substantie. Deze peeling heeft een veel fijnere structuur dan de Gentle Peeling. De soft peeling is geschikt voor de meer gevoelige huid. Als verzachtende component is het azuleen uit de kamille olie toegevoegd.

Deze peeling kan aangebracht worden op het gelaat en de hals bij alle huidtypen.

De werkwijze: de crème op de huid aanbrengen en met vochtige vingertoppen roteren. Na deze handeling wordt de peeling verwijderd met sponsjes voor het gezicht en kompressen.


Refined Pearl Exfoliator

De refined pearl exfoliator bestaat onder andere uit een combinatie van aragonite (een kristallijne vorm van calcium carbonate) en conchioline (een proteïne) dat nacre genoemd wordt. NaPcre is een de substantie waaruit zich parels vormen. Door een micronisatieproces worden de parels geschikt gemaakt voor exfoliërende doeleinden.

De refined pearl exfoliator reinigt de huid en verwijdert dode huidcellen.

Werkwijze: de exfoliator op de huid aanbrengen en met vochtige vingers bewerken. Hierna kunt u de exfoliator verwijderen met vochtige kompressen.


Peelings die uitsluitend in de schoonheidssalon worden gebruikt

De Enzymatic peeling, de Fruit lysing en het Mineral Peeling Mask


De Enzymatic peeling (salonbehandeling)

Is een peeling op basis van twee zeer actieve eiwitsplitsende plantaardige enzymen (papaïne en bromelaïne) Tijdens de behandeling in de salon wordt deze peeling 5 tot 15 minuten (afhankelijk van het huidtype) vochtig gehouden (alleen dan blijven de enzymen actief), zodat deze peeling optimaal haar werk doen. In de salon kan bij deze peeling gebruik gemaakt worden van het vapozone en of borstelapparaat.


De Fruit lysing

De fruit lysing is een zeer intensieve biochemische peeling die alleen geschikt is voor een dikkere, vale slecht doorbloede huid. Door het aanbrengen van deze lysing worden de (dode) hoorncellen door deze crème direct aangetast. Het aantal minuten dat deze lysing mag inwerken op de huid moet goed op het huidtype afgestemd worden, vandaar dat deze lysing alleen door een schoonheidsspecialist aangebracht mag worden. Een behandeling met deze fruitlysing maakt de huid weer mooi glad en egaal.


Mineral Peeling Mask

Deze peeling is een combinatie van een peeling en een zuiverend masker. In eerste instantie wordt de mineral peeling mask aangebracht met roterende bewegingen, daarna zal deze peeling/mask een aantal minuten op de huid inwerken en kan het masker met haar sterk zuiverend effect haar werk gaan doen. Het Mineral Peeling mask is geschikt voor een gecombineerde/onzuivere huid.